Nyårs sammanställning

 

2023 - vilket fantastiskt år!

Vi är djupt tacksamma för de händelser och framsteg som detta år har skänkt oss.

När det kommer till hästarna har två nya individer, Vigdis och Augustinus, blivit en del av vår hästfamilj. Dessutom har vi med glädje kunnat förmedla två egenuppfödda ridhästar till nya ägare.

Det har varit en fröjd att följa framstegen hos flera elever, både lokalt och längre bort. Vi har haft förmånen att undervisa på olika gårdar och är oerhört tacksamma för det förtroendet samt det dedikerade arbete som våra elever har lagt ner!

På tävlingsbanorna har Milla och Smilla skapat en stark koppling och levererat imponerande resultat i fyrgång på flera tävlingar. Malu överväger fortfarande en tävlingscomeback, kanske tillsammans med Una?
Ändå står Malu bakom de framgångar som de andra två har kunnat skörda.

Oddi har verkligen krönt sin fantastiska karriär med VM-guld i femgångskombination och utsetts till årets svenskfödda sportshäst 2023. Vi känner en otrolig stolthet och tacksamhet för allt som Oddi har gett oss och den resa han tagit oss med på.

I södra Sverige har vi återigen märkt av det oberäkneliga klimatet. Från början av sommaren, med oron för möjlig höbrist på grund av torka, till senare bekymmer om att behöva övergå från islandshästar till sjöhästar. Frågan om hur lätt det blir med jordbruk och djurhållning i framtiden förblir en stor oro.

Kortsiktigt ser vi dock fram emot ett spännande 2024!
Som aktiva medlemmar i islandshästföreningen Áfram ser vi särskilt fram emot den stora tävlingen på Margaretehof med stor glädje och förväntan. Dessutom väntar vi på tre föl från Tibrá, Fiona och Saga, med hingstarna Sólon, Gjafar och Sörli. Vi ser fram emot nya hästar som kommer att presentera sig under året.
Vi hoppas på en ny godkänd hingst i form av Váli från Vinkärgård.
Dessutom kan det vara så att en större nyhet avslöjas någon gång under året - mycket spännande!


Ett Gott Nytt År önskar vi er från Vinkärgård!


Tack!

Tack för i år och ett fantastiskt samarbete och vi ser med glädje fram emot 2024 tillsammans med er!


 
Caspar Logan Hegardt