Svenska mästerskapen 2023

 

Hemkommen efter ett lyckat och väl arrangerat SM, åter i Norrköping.

Från gården åkte som det brukar Oddi med Caspar i sadeln, samt för första gången på SM Milla med hästen Smilla fra Vinkærgård.

Tävlingarna startade något kaosartat utan boxar vilket löstes genom att de var uppstallade hos en god vän, Fredrik Sandberg.

Därefter var det start för Oddi som startade med en stark F1 uttagning på 7,43 vilket var den högsta uttagningen de gjort sedan VM året 2019. Detta ledde i sin tur till en preliminär andra plats i uttagningen. Oddi följde därefter upp med en stabil stilpass på 7,04 (4e plats) och en mycket bra T2 på 7,43 (5e plats).

Milla och Smilla startade V1 och efter en lite svajig uppladdning gick de in och satte personbästa på 6,50. I ett mycket starkt startfält ledde detta till en 11e plats enbart 0,03 poäng från final. Nivån och framförallt bredden på ungdomsklasser i Sverige måste anses som extremt stark och imponerande i alla klasser!




Då T2 enbart är en kombinationsgren för Oddi ströks han från A-finalen och allt satsades på F1 finalen. I denna var Oddi åter mycket stark och höjde sin slutpoäng till 7,55 vilket ledde till ett SM-silver bakom Máni Hilmarsson.

Oddi har därefter tagit totalt 3 guld och 3 silver i F1 i varje SM sedan 2017!

Oddi tog även SM-silver i F1 kombination.

Den 8-13 Augusti representerar Oddi och Caspar Sverige på VM i Holland.

 
Caspar Logan Hegardt